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AMENDMENTS TO HOUSE BILL 971
(First Reading File Bill)

AMENDMENT NO. 1
On page 1, in line 8, strike “4-506(h)” and substitute “4-506(b) and (h)”.

AMENDMENT NO. 2
On page 1, after line 14, insert:

“(b) (1) (i) The temporary protective order shall state the date and time
of the final protective order hearing.

(ii) Unless continued for good cause, the final protective order
hearing shall be held no later than 7 days after the temporary protective order is
served on the respondent.

(2) The temporary protective order shall include notice to the
respondent:

(i) in at least 10–point bold type, that if the respondent fails to
appear at the final protective order hearing, the respondent may be served by first–
class mail at the respondent’s last known address with the final protective order and
all other notices concerning the final protective order;

(ii) specifying all the possible forms of relief under subsection
(d) of this section that the final protective order may contain;

(iii) that the final protective order shall be effective for the

period stated in the order, not to exceed [12 months] 1 YEAR OR, UNDER THE

CIRCUMSTANCES DESCRIBED IN SUBSECTION (H)(2) OF THIS SECTION, 2 YEARS,
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unless the judge extends the term of the order[,] under § 4–507(a)(2) of this subtitle or
the court issues a permanent order under subsection (i) of this section; and

(iv) in at least 10–point bold type, that the respondent must
notify the court in writing of any change of address.”.

AMENDMENT NO. 3

On page 1, strike beginning with “IF” in line 18 down through the second “THE”

in line 21 and substitute “ALL RELIEF GRANTED IN A”. 
 

On page 2, in line 2, after “YEARS” insert “IF:

(I) THE COURT ISSUES A FINAL PROTECTIVE ORDER UNDER

THIS SECTION AGAINST A RESPONDENT ON BEHALF OF A PERSON ELIGIBLE FOR

RELIEF FOR AN ACT OF ABUSE COMMITTED WITHIN 1 YEAR AFTER THE DATE

THAT A PRIOR FINAL PROTECTIVE ORDER ISSUED AGAINST THE SAME

RESPONDENT ON BEHALF OF THE SAME PERSON ELIGIBLE FOR RELIEF

EXPIRES; AND

(II) THE PRIOR FINAL PROTECTIVE ORDER WAS ISSUED FOR

A PERIOD OF AT LEAST 6 MONTHS”. 




