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AMENDMENTS TO HOUSE BILL 1047  

(First Reading File Bill)  

 

AMENDMENT NO. 1 

 On page 1, in line 4, after “authorizing” insert “the Board of License 

Commissioners for Howard County to issue a refillable container permit to a holder of 

a Class B special beer and wine license under certain circumstances; authorizing”; 

strike beginning with “in” in line 4 down through “County” in line 5; in line 7, strike 

“alcohol” and substitute “an alcoholic beverage”;  in the same line, after “premises;” 

insert “requiring a refillable container to meet certain requirements; specifying the 

term of and hours of sale for the permit; requiring that a holder of the permit may 

refill only a refillable container that was branded by the permit holder;”; after line 13, 

insert: 

 

“BY adding to 

 Article 2B – Alcoholic Beverages 

 Section 7-101(p-1)(11) 

 Annotated Code of Maryland 

 (2011 Replacement Volume)”; 

 

and in line 16, strike “7-101(p-1)(7)(i)” and substitute “7-101(p-1)(11)”. 

 

AMENDMENT NO. 2 

 On page 2, strike in their entirety lines 3 through 7, inclusive, and substitute: 

  

  “(11) (I) THE BOARD OF LICENSE COMMISSIONERS MAY ISSUE A 

REFILLABLE CONTAINER PERMIT TO A HOLDER OF A B-SBW LICENSE: 

 

    1. ON COMPLETION OF AN APPLICATION FORM THAT 

THE BOARD PROVIDES; AND 
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    2. AT NO COST TO THE B-SBW LICENSE HOLDER. 

 

   (II) A REFILLABLE CONTAINER PERMIT ENTITLES THE 

HOLDER TO SELL DRAFT BEER FOR CONSUMPTION OFF THE LICENSED 

PREMISES: 

 

    1. IN A REFILLABLE CONTAINER WITH A CAPACITY 

OF NOT LESS THAN 32 OUNCES AND NOT MORE THAN 128 OUNCES; AND 

 

    2. TO AN INDIVIDUAL WHO HAS PURCHASED FOOD 

OR AN ALCOHOLIC BEVERAGE FROM THE LICENSED PREMISES. 

 

   (III) TO BE USED AS A REFILLABLE CONTAINER UNDER 

SUBPARAGRAPH (II) OF THIS PARAGRAPH, A CONTAINER SHALL: 

 

    1. BE SEALABLE; 

 

    2. BE BRANDED WITH AN IDENTIFYING MARK OF 

THE LICENSE HOLDER; 

 

    3. BEAR THE FEDERAL HEALTH WARNING 

STATEMENT REQUIRED FOR CONTAINERS OF ALCOHOLIC BEVERAGES UNDER 27 

C.F.R. 16.21; 

 

    4. DISPLAY INSTRUCTIONS FOR CLEANING THE 

CONTAINER; AND 

 

    5. BEAR A LABEL STATING THAT: 



 

 
 

HB1047/113691/1  ECM   

Amendments to HB 1047  

Page 3 of 3 

 

 

 

 

 

    A. CLEANING THE CONTAINER IS THE 

RESPONSIBILITY OF THE CONSUMER; AND 

 

    B. CONTENTS OF THE CONTAINER ARE PERISHABLE 

AND SHOULD BE REFRIGERATED IMMEDIATELY AND CONSUMED WITHIN 48 

HOURS AFTER PURCHASE.  

 

   (IV) THE TERM OF A REFILLABLE CONTAINER PERMIT 

ISSUED TO AN APPLICANT  IS THE SAME AS THAT OF THE APPLICANT’S B-SBW 

LICENSE. 

 

   (V) THE HOURS OF SALE FOR A REFILLABLE CONTAINER 

PERMIT ARE THE SAME AS THOSE FOR A B-SBW LICENSE. 

 

   (VI) A HOLDER OF A REFILLABLE CONTAINER PERMIT MAY 

REFILL ONLY A REFILLABLE CONTAINER THAT WAS BRANDED BY THE PERMIT 

HOLDER. 

 

  [(11)](12) The Board of License Commissioners may adopt regulations 

to carry out this subsection, including a limit on the number of licenses to be issued.”. 

 




