
  

 

 

 

 

 

 

AMENDMENTS TO SENATE BILL 615  

(First Reading File Bill)  

 

AMENDMENT NO. 1 

 On page 1, in line 17, strike “and 7–105” and substitute “7–105, and 9–207”. 

 

AMENDMENT NO. 2 

 On page 5, in line 19, after “(5)” insert “(I)”; after line 21, insert: 

 

   “(II) ON OR BEFORE THE FOURTH DAY IMMEDIATELY 

FOLLOWING THE END OF THE COMMENT PERIOD REQUIRED UNDER 

SUBPARAGRAPH (I) OF THIS PARAGRAPH, THE PERSON REQUIRED TO PREPARE A 

QUESTION UNDER PARAGRAPH (1), (2), (3), OR (4) OF THIS SUBSECTION SHALL: 

 

    1.  REVIEW THE COMMENTS RECEIVED DURING THE 

COMMENT PERIOD AND MAKE ANY NECESSARY CHANGES TO THE QUESTION; AND 

 

    2. SUBMIT THE CERTIFIED PLAIN TEXT OF THE 

QUESTION TO THE STATE BOARD  FOR PUBLICATION ON ITS WEBSITE UNDER § 9–

207 OF THIS ARTICLE.”; 

 

and strike in their entirety lines 25 and 26. 

 

 On page 6, in line 29, strike “65” and substitute “90”. 

 

 On page 7, after line 20, insert: 

 

“9–207. 
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 (a) The State Board shall certify and publicly display the content and 

arrangement of each ballot: 

 

  (1) for a primary election, at least 64 days before the election; 

 

  (2) for a general election, at least 64 days before the election; 

 

  (3) for a special primary election, at least 55 days before the election; 

and 

 

  (4) for a special general election, not later than a date specified in the 

Governor’s proclamation. 

 

 (b) The Supreme Court of Maryland, on petition of the State Board, may 

establish a later date in extraordinary circumstances. 

 

 (c) The State Board shall publicly display the content and arrangement of 

each certified ballot on its website. 

 

 (d) Except pursuant to a court order under § 9–209 of this subtitle, or as 

provided in § 9–208 of this subtitle, the content and arrangement of the ballot may not 

be modified after the second day of the public display. 

 

 (e) Unless a delay is required by court order, the State Board may begin to 

print the ballots after certification and 3 days of public display and correct any noted 

errors. 

 

 (F) THE CERTIFICATION OF A BALLOT UNDER THIS SECTION THAT 

INCLUDES A QUESTION MAY NOT BE CONSTRUED TO BE A CERTIFICATION OF THE 

BALLOT LANGUAGE REQUIRED TO BE INCLUDED ON THE BALLOT UNDER § 7–103 

OF THIS ARTICLE, INCLUDING THE PLAIN LANGUAGE CONDENSED STATEMENT 

REQUIRED UNDER § 7–103(B)(4) OF THIS ARTICLE.”. 




